2015. február 14. 00:00 - PCVeterán

Playstation All-Stars Battle Royale teszt

Kplaystation_allstars_battle_royale-2072275.jpgiadó: Sony Computer Entertainment

Fejlesztő: Superbot Entertainment
                  SCE Santa Monica Studio
                  Bluepoint Games (PS Vita) 

Kiadás éve: 2012

Platform: Playstation 3, Playstation Vita

Multiplayer: Van

A Playstation exkluzív címei nagyon erősre sikerültek az előző generációs játékkonzolon. Gondolok itt például az Uncharted re, a Killzonera vagy a Sly Cooperre. De vajon mi történne, ha ezeket a karaktereket összeeresztenénk egy arénába és harcba lendülnének egymással? A Playstation All-Stars Battle Royale megmutatja nekünk!

Én a PS Vitás verziót tudhatom magaménak, tehát a tesztben is ezt fogom elemezni, de ez körübelül megegyezik nagy konzolos testvérével. Szóval az alapkoncepció az, hogy egy rejtélyes alak összegyűjti a Playstation karaktereket, akik különböző világokban harcolnak egymással, de csak egy érhet el a titkos gonosztevőig. Na jó a történet nem fog meglepetéseket tartogatni, az égvilágon semmi extra.

playstation-all-stars-battle-royale-gow.jpg

Tehát választunk egy karaktert, ezután bekerülünk egy PS világba és durr-bele. Szerencsére a játékban nincsenek bonyolult kombók, nem kell megtanulnunk semmit ahhoz, hogy péppé zúzzuk az ellent. Hogy miképpen tudunk nyerni? Ha ütjük ez ellenfeleket energiát kapunk, ami az energiacsíkunkban gyűlik, aminek három szintje van.  Minél nagyobb szintünk van annál brutálisabb támadásokat vihetünk be, ami megöli az elleneket. A kör végén az nyer, aki a legtöbbször ölt.

297843_s.jpg

A pályák nagyon szépen kiépítettek, sokszor a meccs közben változnak, illetve a külső környezet befojásolja. Például a God of War világában Hádész néha lecsap a pályára, amit ki kell kerülnünk, ha jót akarunk. Vannak fegyverek is, amiket felvehetünk, és odapörkölhetünk a többieknek. Minden karakternek van egy dióhéjnyi története, hogy hogyan került az arénába, illetve minden hősnek más és más különleges képességei vannak, ez növeli az újrajátszási faktort, érdemes több karakterrel is végigjátszani, kitapasztalni, hogy nekünk melyik a legideálisabb harcos.


psasbr-sackboy-more.jpg

 

A játékban van Single player, multiplayer, illetve játszahtunk Remote Play-jel, azaz ha van Playstation 3-unk akkor tudunk ketten játszani, egyik a Vitán, másik a nagy konzolon. A grafika szép, a karakterek és a pályák szépen ki vannak dolgozva, a hangok is rendben vannak, viszont a játszható karakterek számát keveslem, nyilván ez abból a problémából adódik, hogy nincs olyan sok Playstationös karakter, mint mondjuk Nintendos. Van pár megvásárolható karakter is, de azt már pofátlan lehúzásnak tartom.

Végezetül minden Sonysnak tudnám ajánlani ezt a játékot, főleg a fiatalabb generációknak, mert nem olyan brutális, mint egy Mortal Kombat, de legalább nem is olyan bonyolult és nem úgy fogjuk játszani, hogy random gombokat nyomkodunk…mármint de, de legalább lesz esélyünk a profik ellen is.

Vizualitás: 9
Audio: 8
Kezelhetőség: 8
Tartalom: 7
Élvezeti faktor: 7

78%

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pcveteran.blog.hu/api/trackback/id/tr857173447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BennszülöttbálnaOfficial 2015.02.16. 18:54:34

Smash Brothers vagy Playstation All Stars? :D Oszinten!

En nem jatszottam a PS Allstars-al, de a velemenyem az, hogy a Smash talan letisztultabb es erdekesebbek a palyak is. A lenyeges kulonbseg a karakterek, amiket felvonultat a ket jatek, es talan emiatt nem fogja hirnevbe megelozni sosem a Smash-t semmi. Habar ahogy en tudom nincs mervado kulonbseg a jatekmenetet vagy a jatekelmenyt illetoen.
Pacsi
süti beállítások módosítása