2015. január 31. 00:00 - PCVeterán

The Sims 2 Game Boy Advance teszt


z0068771.jpg

Kiadó: Electronic Arts

Fejlesztő: Griptonite Games

Kiadás éve: 2005

Platform: Game Boy Advance, Nintendo DS

 

 

A sims 2 anno nagy sikernek örvendett, nem is csoda, hogy az EA minél több pénzt szeretett volna kisajtolni a sorozatból, így hát megjelent a játék az elképzelhető összes platformra, így Gameboy Advance-re is. Azonban ez a játék merőben más, mint testvérei…

 

A sims 2 GBA-s változata ezúttal nem egy „ember szimulátort” tár elénk, hanem egy filmsorozatot, aminek karakterünk a főszereplője. Ez a sorozat Strangetownban játszódik, ahova mi új lakosként kerülünk és belevetjük magunkat a városka furcsa életébe. Van itt minden, UFO invázió, atomerőmű robbanás, félresikerült kísérletek, múmiák, illetve feltűnik a yeti és bigfoot is.

gameboy_advance_photo1.jpg

A játék tulajdonképpen abból áll, hogy rohangálunk, emberekkel beszélünk, adunk-veszünk cuccokat és végül megoldjuk az aktuális problémát. A játék három évadot, összesen 11 részt foglal magában. Ezalatt megismerjük Strangetown lakóit, barátkozhatunk, ellenségeskedhetünk vagy akár flörtölhetünk velük. Azért nem marad el a „Simsezés” sem, emberünk házát berendezhetjük, szükségleteire figyelnünk, kell, különben meghal, de itt azért nem olyan durva, mint a nagygépes verziókon. Nagyjából annyiból áll, hogy a feje fölötti buborékban néha megjelenik, egy ikon, hogy éppen budiznia kell, éhes, szomjas stb. nekünk gyorsan segítenünk kell rajta és már mehetünk is tovább.

sims_2_the-3.png

A játék tartalmaz minigameket is, amikkel pénzt szerezhetünk. Lehet itt géppel tehéntrágyát szedni, siklóernyőzni, Bigfoottal madarakat etetni, atóversenyezni, a roncsetelepen segédkezni és még sok más élvezetes kisjáték. Ezekkel pénzt gyűjthetünk, több szint van, amiket úgy oldhatunk fel, hogy elérünk egy bizonyos pontot, illetve fejlesztjük simünk képességeit. Továbbá felszedhetünk még kólásdobozokat, tehénkolompokat, nukleáris csöveket és Űrhajóalkatrészeket, majd leadhatjuk őket a méhtelepen ahol pénzt kapunk értük.

the-sims-2-20050714002523600.jpg
A sims 2-ben egy elég nagy térképet kapunk, amit kedvünkre bejárhatunk. A játék grafikája szép, kevés szebb játékot láttam Gameboyon. A zenék hangulatosak, mindig az adott rész stílusához igazodnak. A hangulat abszolút ötös, szinte beszippant magába a játék. Mindenkinek azt ajánlom, hogy próbálja ki a Gameboyos sims 2-t mert nekem a mai napig ez a kedvenckézikonzolos játékom, izgalmas, érdekes és hangulatos. Mi kell még?

Grafika: 9

Hangok: 8

Irányítás: 7

Hangulat: 8

Játékélmény: 9

8,2/10

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcveteran.blog.hu/api/trackback/id/tr197109931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása